Per millorar els nostres serveis, emprem cookies amb finalitats estadístiques. Si continues navegant, entenem que acceptes que n'utilitzem.
Pots ampliar la informació en la Política de Privacitat.
Accepto
imatge entitat
Acadèmia de Ciències Mèdiques de Tarragona 
Curs Intrahospitalaria d'urologia per a metges en Atenció Primària

Tarragona

Ponent:  Jaume Benages, Juan Miguel Tacchino i Dra. Inmaculada Pozuelo

07-10-2011 | Col.legi Oficial de Metges de Tarragona i Hospital Sant Pau i Santa Tecla | Via de l’Imperi Romà, 11 bis (Tarragona)

09:00 - 13:00 Primera Jornada

Temari: 1.-Fonaments bàsics del mecanisme neurològic de la micció. Alteracions funcionals: retenció i incontinència (d'urgència i d'esforç). Nivells d'actuació dels neurofàrmacs en l'aparell urinari. Paper de la toxina botulínica i de la rehabilitació

Segona jornada:(de 8 a 15 hores)(dia a concretar; Consultes externes Hosp.de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona o Hospital Comarcal del Vendrell). Participació activa en les exploracions i proves complementàries habituals en la consulta de l'

Tercera jornada: (de 8 a 15 hores)(dia a concretar per tutors i alumnes); Planta hospitalària. (Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona). Maneig dels pacients ingressats per patologia urològica.

Quarta jornada: (de 8 a 15 hores)(dia a concretar per tutors i alumnes); (Hospital de Sant Pau i Santa Tecla de Tarragona o CMA Llevant ). Quiròfan d'urologia (cirurgia major i cirurgies ambulatòries): Participació en les intervencions.